Οκτώ “θετικοί” στον κορωνοϊό στο γάμο της Αλεξανδρούπολης

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τίθενται ακόμη και αυτοβούλως πολλοί από τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι παρακολούθησαν το απόγευμα του Σαββάτου γαμήλια τελετή, στην οποία ήταν καλεσμένη και μία (εν αγνοία της) ασθενής με κορωνοϊό.

Η κοπέλα – φορέας της ασθένειας δεν γνώριζε φυσικά ότι φέρει τον ιό, καθώς έμαθε γι’ αυτό την επομένη του γάμου όταν και πήγε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ούσα αδιάθετη και έχοντας “ύποπτα” συμπτώματα.

Αφ’ης στιγμής διαγνώστηκε θετική, ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτησης, από την οποία προέκυψε ότι από τα εξετασθέντα δείγματα, τουλάχιστον οκτώ είναι θετικά.

Από τους γιατρούς πάντως συνιστάται ψυχραιμία και ήδη οι καλεσμένοι του γάμου ενημερώνονται τηλεφωνικά και λαμβάνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν μία ατυχής στιγμή, ωστόσο αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να επικρατήσει η σύνεση και η λογική και φυσικά η πιστή εφαρμογή των οδηγιών.

Πάντως και στο ναό, όπου έγινε το Μυστήριο, αλλά και στο ξενοδοχείο που φιλοξένησε τη δεξίωση έχουν γίνει οι απαραίτητες απολυμάνσεις.