Άλλος ένας αμερικανικός ύμνος στην Αλεξανδρούπολη

Το εγκώμιο της Αλεξανδρούπολη πλέκει άλλος ένας αμερικανός διπλωμάτης. Ο λόγος για τον Γκέγκορι Φλέγκερ, που επί δύο χρόνια υπηρέτησε ως πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαδοπούλου,

«Η Αλεξανδρούπολη είναι εξαιρετικά σημαντική, στρατηγικά, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, γι’ αυτό και ελπίζουμε πραγματικά ότι αυτή η πορεία θα συνεχιστεί και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού (για το λιμάνι)», τόνισε ο Φλέγκερ.

Επιπλέον είπε ότι «αυτό που έχουμε δει από την (ελληνική) κυβέρνηση, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είναι μια δέσμευση στο άνοιγμα της Ελλάδας στο “επιχειρείν” και στη διαφάνεια, καθώς και στη δημιουργία ενός πεδίου που θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές προοπτικές όχι μόνο της βόρειας Ελλάδας αλλά της Ελλάδας ευρύτερα, και θα ανοίξει τον δρόμο στις αμερικανικές επιχειρήσεις να έρθουν στη χώρα».

Ερωτηθείς για τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου στον Έβρο και αν ο ίδιος ως διπλωμάτης με έδρα τη Θεσσαλονίκη ανησύχησε σε κάποια στιγμή για ενδεχόμενο «θερμό επεισόδιο», ο απερχόμενος Αμερικανός πρόξενος υπογράμμισε την πίστη του στην αρχή της διπλωματίας ως μέσο επίλυσης διαφορών και εξήρε τη στάση που επέδειξε η Ελλάδα.

«Θα πω ότι έχω εντυπωσιαστεί από τους Έλληνες διπλωμάτες συναδέλφους μου και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο καθώς συνεχίζουν αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή», προσέθεσε επίσης ο Γκρέγκορι Φλέγκερ, τον οποίο θα διαδεχτεί στο θώκο της Θεσσαλονίκης η Ελίζαμπεθ Λι