ΚΚΕ Έβρου: «Η προσπάθεια παρεμπόδισης της πολιτικής δράσης δε θα περάσει!»

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, (η οποία με ιδιαίτερο μένος ασχολείται το τελευταίο διάστημα με το ΚΚΕ και την πολιτική μας δράση) και με τις διάφορες ενέργειές της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επικρατήσει «σιγή ιχθύος» και στο Δήμο μας ενόψει της νέας αντιλαϊκής επίθεσης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Μας καλεί μάλιστα και στην υποβολή επεξηγήσεων λόγω δήθεν διενέργειας διαφήμισης σε δημόσιο χώρο της πολιτικής ομιλίας – συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 17.06.2020 στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης με κεντρικό ομιλητή το Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Αντιμετωπίζει δηλαδή έναν πολιτικό φορέα και συγκεκριμένα το Κ.Κ.Ε. σαν εταιρία για να δικαιολογήσει την επιβολή διοικητικού προστίμου που προτίθεται να επιβάλλει, τη στιγμή που όλο το κέντρο της πόλης βρίθει διαφόρων διαφημιστικών φυλλαδίων, αφισών πανό κλπ, τα οποία μάλλον έχουν διαφύγει της προσοχής της Δημοτικής Αρχής ή τουλάχιστον δεν την ενοχλούν! 

Καμία εντύπωση δεν μας προξενεί η αντίδρασή της! 

Ενοχλήθηκε ίσως από το  περιεχόμενο της εν λόγω εκδήλωσης που συνοψίστηκε στο  κεντρικό σύνθημα «Οι αγώνες του λαού αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και τα σύνορα – Απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ».    

Ενοχλήθηκε ίσως από τη μαζική συμμετοχή του λαού της Αλεξανδρούπολης στη συγκεκριμένη συγκέντρωση που παρά την πανδημία του κορονοϊού έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και την παρακολούθησαν.  

Ενοχλήθηκε ίσως γιατί η πολιτική δράση του ΚΚΕ και στο Δήμο μας αποτελεί εμπόδιο στην υλοποίηση των σχεδίων για την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας και συγκεκριμένα της πόλης της Αλεξανδρούπολης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς πού είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.  

Ως Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εξηγήσει στο λαό της πόλης μας γιατί συναινεί στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκή βάση. Γιατί συναινεί στην περαιτέρω εμπλοκή της πόλης μας στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εντείνονται στην ευρύτερη περιοχή. Γιατί συναινεί με το ενδεχόμενο να μετατραπεί η πόλη της Αλεξανδρούπολης σε στόχο αντιποίνων, με θύματα τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους. Να γνωστοποιήσει η Δημοτική Αρχή στο λαό της πόλης ποιο είναι το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζ. Πάιατ, τον οποίο συνηθίζει να υποδέχεται και να συζητά μέσα σε «εγκάρδιο κλίμα», κάθε φορά που επισκέπτεται την πόλη μας.    

Ως Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ δηλώνουμε ότι η προσπάθεια  ποινικοποίησης  της πολιτικής δράσης και  η προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας δεν θα περάσει!  

Τέτοιου είδους αυταρχικές ενέργειες το μόνο αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν είναι την ένταση της πολιτικής μας δράσης, για τη  Θράκη, τον Έβρο, την Αλεξανδρούπολη, μία πόλη που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και της τουρκικής προκλητικότητας με τους κινδύνους να μεγαλώνουν. Την ένταση της πολιτικής μας δράσης στην ευρύτερη  περιοχή όπου οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έχουν βάλει μπροστά τα επικίνδυνα σχέδιά τους με τη συμμετοχή βέβαια και της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στην περιοχή που όλοι τους, Αμερικανοί, ΝΑΤΟ, δυνάμεις της ΕΕ, Κίνα, Ρωσία, κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα βάλει στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της, με τη Δημοτική Αρχή να επικροτεί τους σχεδιασμούς τους.  

Καλούμε το λαό της Αλεξανδρούπολης να μη συμβιβαστεί με τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές και να τις καταδικάσει! Να πιστέψει στη δύναμή του και οργανωμένα μέσα από τη συλλογική δράση των εργατικών σωματείων, των πολιτιστικών συλλόγων να αντεπιτεθεί ενάντια στο ζοφερό μέλλον που μας προετοιμάζουν! Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλλουμε σε αυτήν την προσπάθεια και τη συνεχίζουμε!  

 

Αλεξανδρούπολη, 31.07.2020 

Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ