Αλεξανδρούπολη: Γιατί δεν υπάρχει “δημοτικός” κτηνίατρος;

Την έλλειψη κτηνιατρου στο δήμο Αλεξανδρούπολης επισημαίνουν ολοένα και περισσότεροι φιλοζωοι στην Αλεξανδρούπολη. Μέσα από ομάδες των social media που προαγουν τη φιλοζωία καταγράφονται συνεχώς περισσότερα περιστατικά στα οποία άνθρωποι επιχείρησαν να βοηθήσουν ζώα ευρισκόμενα σε ένδεια αλλά αυτό είτε δεν κατέστη εφικτό, είτε κατέστη εφικτό με μεγάλη δυσκολία καθώς όπως λέγεται η σύμβαση με τον υπάρχοντα κτηνίατρο έχει λήξει και ακόμη δεν έχει ανανεωθεί.

Στα σχόλια πολλων φιλοζωων έχουμε παρατηρήσει ότι αναφέρεται πως ο προϋπάρχων κτηνίατρος δεν έχει ακόμη ανανεώσει τη σύμβαση του με το δήμο Αλεξανδρούπολης και ως εκ τούτου είναι συγκεκριμένα αυτά που μπορεί να κάνει. Πλην όμως η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση των ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Αλέξανδρουπολης καθώς τα ατυχήματα ειναι συχνά και η διαχείριση τους τον τελευταίο καιρό γίνεται ‘καλη τη θεληση’.

Προφανώς και κάποιοι οφείλουν απαντήσεις για την κατάσταση που εχει διαμορφωθεί και προκαλεί αν μη τι άλλο ερωτηματικα.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη σύμβαση με τον κτηνίατρο έχει λήξει στις 18 Ιουνίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να συνεχιστεί σε όλο αυτό το διάστημα (μέχρι σήμερα) και η λειτουργία του δημοτικού καταφυγίου προκειμένου τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί να μην αφεθούν αβοήθητα.