Κήποι: Προσπάθησε να φέρει υγρό για Botox από την Τουρκία

Κατά την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 ημεδαπός κατά την είσοδο στην χώρα μας , ως οδηγός ΙΧ. αυτοκινήτου , προσπάθησε να εισάγει ενενήντα επτά (97) φιαλίδια φαρμακευτικού σκευάσματος με την ένδειξη DYSPORT 500U (μπότοξ), με τις χάρτινες συσκευασίες τους.

Αρχικά, βρέθηκαν στο κάτω μέρος του σακιδίου του , κάτω από ρούχα , ενενήντα επτά (97) χάρτινες συσκευασίες που οδήγησαν σε περατέρω έρευνα του οχήματος . Κατόπιν της έρευνας αυτής και εν δεν ανακαλύφθηκε κάτι μέσα στο Ψυγείο που μετέφερε, βρέθηκαν δύο (2) ειδικές σακούλες ψύξης εντός των οποίων υπήρχαν συνολικά δεκαέξι (16 ) συσκευασίες τροφίμων και χυμών μαζί με παγοκύστες και σακουλάκια με πάγο . Μετά από ενδελεχή ψηλάφηση τους , διαπιστώθηκε ότι σε δεκατρείς από αυτές τις συσκευασίες περιέχονταν τα ανωτέρω φαρμακευτικά σκευάσματα και συγκεκριμένα οκτώ φιαλίδια σε κάθε μία από τις δεκα ( 12) συσκευασίες και ένα( 1 ) φιαλίδιο σε μία (1)συσκευασία , οι οποίες είχαν ανοιχτεί και επανασυγκολληθεί θερμικά.

Ο ανωτέρω αφού πλήρωσε πρόστιμο 6254 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος. Ευρηματικοί οι παραβάτες αλλά και δαιμόνιοι οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Κήπων.