ΑΚΚΕΛ: “Ύπουλο χτύπημα Χαρδαλιά και ΣΙΑ κατά της Θράκης”

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) αποδοκιμάζει με τον εντονότερο τρόπο την απόφαση της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (με συναρμόδια Υπουργεία) να επιτρέψει την μετάβαση Ελλήνων στην Τουρκία παρά τον κορονοϊό (που μας έχουν πει πόσο επικίνδυνος είναι κλπ κλπ) αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να διατηρήσουν την απαγόρευση εισόδου Τούρκων στην Ελλάδα.

Αυτό τι λογική έχει; Aν Έλληνες πάνε σε μία χώρα που ακόμη έχει μόλυνση από τον ιό, όταν γυρίσουν πίσω θα έχουν κολλήσει τον ιό και θα τον μεταφέρουν.

Επιπλέον σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία μετά από τα καταστροφικά αποτελέσματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έφερε εξοντωτική ζημιά σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όταν επιτρέπει η κυβέρνηση σε Έλληνες να φεύγουν από τις τοπικές αγορές της Θράκης και να πηγαίνουν στην Τουρκία όπου θα κάνουν αρκετά ψώνια, το οικονομικό όφελος από αυτά θα το στερηθεί η τοπική αγορά του Έβρου και άλλων περιοχών της Θράκης. Τούρκοι επισκέπτες δεν έρχονται γιατί δεν υπάρχει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πάνω σε όλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα τελωνεία στα δύο σημεία εισόδου στον Έβρο.

Όλα αυτά συγκλίνουν σε μία πραγματικότητα: Η κυβέρνηση επιθυμεί να εξουθενώσει την τοπική οικονομία του Έβρου και της Θράκης ενισχύοντας την διαρροή προς την Τουρκία αλλά όχι την ενίσχυση από την είσοδο επισκεπτών από την Τουρκία.

Επιπλέον έχουμε υποχρέωση καταδείξουμε ακόμη μία πιθανότητα για να είναι γνωστή στους πολίτες. Μετά από την πρόσφατη επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν φαίνεται ότι ένα από τα στοιχεία που συμφώνησαν είναι να τονωθεί η τουρκική οικονομία μέσω της διέλευσης του εμπορίου από τις δύο πύλες εισόδου στον Έβρο.

Το ΑΚΚΕΛ διαφωνεί κατηγορηματικά με αυτό διότι θα πρέπει να γίνει στοιχείο πίεσης προς την Τουρκία το κλείσιμο των τελωνείων έτσι ώστε να μην περνάει κανένα τουρκικό προϊόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κανένα προϊόν από την Τουρκία (ως χώρα διέλευσης) προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάποιοι μάλλον έχουν κοντή μνήμη και ξέχασαν ήδη τα γεγονότα στις Καστανιές του Έβρου. Εκτός και αν ο κύριος Μητσοτάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν έδωσε γη και ύδωρ.

Αναμένουμε κυβερνητική πρωτοβουλία για την αλλαγή της κατάστασης προς την κατεύθυνση που έχουμε περιγράψει. Αν δεν γίνει σημαίνει ότι η κυβέρνηση για άλλη μία φορά πούλησε τους Έλληνες και εξυπηρέτησε τα ξένα κέντρα τα οποία διαρκώς υπηρετεί.