Σταύρος Κελέτσης: «Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στις επιχειρήσεις της Θράκης από την επιδότηση του κόστους εργασίας του 12%»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου με το οποίο ιδρύονται νέες μορφές Πιστωτικών Ιδρυμάτων εκτός από τις Τράπεζες που σκοπό θα έχουν την χρηματοδότηση με μικρά ποσά έως 25.000 ευρώ τις μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες. Τόνισε δε ότι με αυτό δημιουργούνται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, δηλαδή τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Ο Σταύρος Κελέτσης αναφέρθηκε επίσης  στο πρόβλημα της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους 12% για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Θράκης, τονίζοντας πως πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα της περιόδου 2010 – 2015, καθώς και τα ποσά από το 2016 έως σήμερα διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις της Θράκης που χτυπήθηκαν από την κρίση και την πανδημία του Κορονοϊού.

Επιπλέον, ο βουλευτής Έβρου επισήμανε την ανάγκη αναπροσαρμογής της πολιτικής μας, με βάση τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και τις προτεραιότητες που έχουν αναδειχθεί από την εμπειρία της πανδημίας του κορονοϊού.

Κλείνοντας, ο Σταύρος Κελέτσης υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιάσουμε εκ νέου  το παραγωγικό μας μοντέλο, διαθέτοντας τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και το νέο  ΕΣΠΑ στοχευμένα «Το βάρος θα πρέπει να πέσει και πάλι στον πρωτογενή τομέα, στην παραγωγή προϊόντων και αγαθών και στη μεταποίηση, με εξωστρεφή προσανατολισμό και εξασφαλίζοντας συνάμα και την αυτάρκειά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.