Ο Σ. Κελέτσης απαντά στο Δ.Σ.Α. για το νέο Δικαστικό Μέγαρο στην Αλεξανδρούπολη

Ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης απαντώντας σε επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, ενημερώνει τα μέλη του για τις ενέργειες που έχουν γίνει, με σκοπό την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Βουλευτή.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

 

Αγαπητή Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και συνάδελφοι,

Με αφορμή την από 3/6/2020 Επιστολή Σας που απευθύνεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Φορείς της Περιοχής μας, σχετικά με το πάγιο και δίκαιο αίτημα σύσσωμου του Δικηγορικού κόσμου του Πρωτοδικείου μας για την ανέγερση νέου, λειτουργικού, Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

Την 31η Οκτωβρίου 2019 επισκέφθηκα με δική μου πρωτοβουλία τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα για θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον οποίο έθεσα για πρώτη φορά επί δικής του θητείας την αναγκαιότητα  της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης, που όπως είναι φυσικό ως δικηγόρος Αλεξανδρούπολης, γνωρίζω «από πρώτο χέρι».

Ο Υπουργός άκουσε με πολύ ενδιαφέρον την επιχειρηματολογία μου, αποδέχθηκε την αναγκαιότητα ζήτησε όμως, όπως ήταν λογικό,  χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2020  έχοντας προσωπικές πληροφορίες ότι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης επίκειται να καταρτιστεί λίστα προτεραιοτήτων για την ανέγερση νέων Μεγάρων ανά την επικράτεια, ζήτησα και είδα εκ νέου τον Υπουργό για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης. Ο  Υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα, ζήτησε όμως προκειμένου αυτό να μπορεί να υλοποιηθεί να υπάρχει από την πλευρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης δέσμευση σχετικά με τον χώρο (οικόπεδο και σημείο) όπου θα ανεγερθεί το νέο κτίριο.

Αμέσως ζήτησα να δω τον Δήμαρχό μας και συνάδελφο, κ. Γιάννη Ζαμπούκη για το θέμα. Πράγματι την 7η Φεβρουαρίου 2020 συναντήθηκα μαζί του στο Γραφείο του στο Δημαρχείο, όπου τον ενημέρωσα για τις εξελίξεις και του πρότεινα να μεταβούμε μαζί στην Αθήνα για να δούμε τον Υπουργό. Πράγματι μετά από ραντεβού που έκλεισα προσωπικά,  την 19η Φεβρουαρίου 2020 είδαμε τον Υπουργό και του αναπτύξαμε και οι δυο μας την επιχειρηματολογία για την αναγκαιότητα ανέγερσης του μεγάρου. Ο Υπουργός επανέλαβε ό,τι μου είχε πει στην προηγούμενη συνάντησή μου μαζί του,  και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει από την πλευρά του Υπουργείου με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα προτείνει και θα δεσμεύσει οικόπεδο και θα ετοιμάσει το σχετικό φάκελο.  Συμφωνήσαμε μάλιστα ότι τον φάκελο όταν ετοιμαστεί θα μεταφέρω εγώ στον Υπουργό. Βρισκόμαστε λοιπόν σ΄ αυτό το στάδιο της προετοιμασίας του φακέλου από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω τα ακόλουθα:

  1. Ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης γνωρίζω την αναγκαιότητα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού μεγάρου, αποτελεί όραμά μου γι αυτό και ενδιαφέρομαι και προσπαθώ σε καθημερινή βάση, ερχόμενος σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
  2. Με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Δήμαρχο έχουμε άψογη συνεργασία προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο.
  3. Κατά την προηγούμενη μου θητεία, πριν το 2009, είχα επισκεφθεί με τον τότε Δήμαρχο κ. Γιώργο Αλεξανδρή τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Δένδια και θέσαμε το θέμα πλην όμως τότε δεν προχώρησε, λόγω προτεραιοτήτων εκείνης της περιόδου.
  4. Επί θητείας του πρώην Δημάρχου και επίσης συναδέλφου Βαγγέλη Λαμπάκη το θέμα είχε τεθεί επιτακτικά προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και είχε ετοιμαστεί σχετικός φάκελος,   πλην όμως λόγω της οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα δεν προχώρησε.

Αυτή είναι η πορεία του θέματος έως σήμερα. Όπως είναι αυτονόητο,  ως συνάδελφος είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, καθώς και για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τον κλάδο μας.

 

Με εκτίμηση

Σταύρος Κελέτσης

Βουλευτής Έβρου