Αλεξανδρούπολη: Ο Ξενώνας «Έλλη» της Άρσις έγινε… κόμικ!

Μία ομάδα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα “Έλλη” της κοινωνικής οργάνωσης νέων “Άρσις” στην Αλεξανδρούπολη αποφάσισαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία προσκάλεσε νέους να φτιάξουν μία ιστορία κόμικ!

“Όπως όλοι, έτσι και τα παιδιά μας κλήθηκαν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα που επέβαλε ο κορωνοϊός και εφόσον οι δικοί μας ανήκουν στους «τυχερούς» πρόσφυγες που έχουν στέγη, ο περιορισμός τους έγινε εντός του Ξενώνα «Έλλη». Ο Ξενώνας «Έλλη» άλλωστε είναι το σπίτι τους” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από την οποία πληροφορούμαστε ακόμη, ότι:

“Η ομάδα φαντάστηκε την Δομή μας ως ενυδρείο, το οποίο ‘σφραγίστηκε’ τις ημέρες της καραντίνας και με αυτό το δεδομένο χτίστηκε η ιστορία.

Πώς αντέδρασαν τα «ψάρια» στο άκουσμα της είδησης ότι πρέπει «να μείνουν μέσα»;

Πώς αντέδρασαν στα μέτρα που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού;

Άντεξαν όλα τα «ψαράκια» το σφράγισμα του ενυδρείου;

Τι έκαναν τα δίδυμα «ψαράκια» που ζήλευαν τα ψάρια της θάλασσας;

Οι απαντήσεις στην ιστορία που σκάρωσαν οι μικροί μας φιλοξενούμενοι και την αποτύπωσαν στο χαρτί με την καθοδήγηση της κας Καίτης Μακρή.

Οι συμμετέχοντες διασκέδασαν σε όλα τα στάδια της δράσης (από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι την τελική μορφή του κόμικ) και επ’ ευκαιρίας, θυμήθηκαν και όσα είχαν μάθει παρακολουθώντας τα εργαστήρια κατασκευής κομικ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης”

Δείτε όλη την ιστορία που έφτιαξαν, πατώντας εδώ