Νέα Βύσσα: Αγρυπνία υπέρ ενδυνάμωσης του στρατού στην Ι.Μ Αγίας Σκέπης

Με την τουρκική προκλητικότητα να αυξάνεται βαθμηδόν, αν και τα Σώματα Ασφαλείας διαβεβαιώνουν οτι η κατάσταση στον Έβρο δεν εμπνέει ανησυχία (τουλάχιστον προς το παρόν), στη Νέα Βύσσα επιστρατεύτηκε και η προσευχή ως αμυντικό “όπλο”.

Για κάποιους ίσως αυτό να προκαλεί μειδίαμα, για άλλους όμως είναι μία εσωτερική ανάγκη. Έτσι, το βράδι της Πέμπτης 04 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής στην Νέα Βύσσα τελέστηκε αγρυπνία και οι διαχειριστές της ιντερνετικής σελίδας της, ενημέρωσαν ότι: “Ξεκίνησε η Αγρυπνια στο Μοναστήρι μας. Απόψε εδώ από την Ελληνοτουρκική Μεθόριο, απέναντι από την Αδριανουπολη, θα αναπεμψουμε δέηση υπέρ καταπαυσεως κάθε εχθρικής επιβουλής, ενισχυσεως και ενδυναμωσεως του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας που αγρυπνουν για τη διαφύλαξη των συνόρων και των ιδανικών της Πατρίδος μας”.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη διάρκεια της κρίσης των Καστανεών είχε ζητηθεί πολλές φορές η Θεία Χάρις, είτε στην εκκλησία του χωριού, είτε σε εκκλησίες παρακείμενων (ή και πιο απομακρυσμένων οικισμών).