Η Ήρα από την Αλεξανδρούπολη είναι μία σκυλίτσα με πολύ ιδιαίτερη ιστορία

Η Ήρα (βλ. φωτό) είναι μία σκυλίτσα που πλέον ζει στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Αλεξανδρούπολη, αλλά “κουβαλάει” μία αρκετά ασυνήθιστη ιστορία, καθώς δεν εγκαταλείφθηκε από τους κηδεμόνες της, αλλά έμεινε ακηδεμόνευση εξ ανάγκης.

Η Ήρα ζούσε σε ένα σπίτι στην Αλεξανδρούπολη με τους δύο κηδεμόνες της και πριν από μερικούς μήνες η μία εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Πριν από λίγες ημέρες την ίδια τύχη είχε και ο αδερφός της και έτσι το ζώο έμεινε ακηδεμόνευτο.

Αυτό που κάνει την ιστορία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι ότι ο γιατρός που περιθάλπει τους κηδεμόνες της ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές, που κινήθηκαν εις τρόπον ώστε η σκυλίτσα να μεταφερθεί στο Καταφύγιο το συντομότερο δυνατό.

Για τη μεταφορά της μάλιστα χρειάστηκε και ειδική άδεια για να εισέλθει στο σπίτι ο κτηνίατρος του Καταφυγίου, η οποία δόθηκε πολύ γρήγορα και έτσι το ζώο πλέον είναι ασφαλές και χαίρει φροντίδας.

Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι κηδεμόνες του, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν φρόντιζαν επαρκώς το ζώο. Για την ιστορία, αμφότεροι οι κηδεμόνες του ζώου τυγχάνουν της δέουσας ιατρικής φροντίδας και είναι καλά στην υγεία τους.