Ενισχύονται και πάλι τα σύνορα του Έβρου – Έρχονται 400 αστυνομικοί

Εικόνες από τον όχι και τόσο μακρινό Φεβρουάριο, θα δούμε προσεχώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς η δύναμη φύλαξής τους ενισχύεται και πάλι. Εικόνες, που αφορούν προφανώς στην ενισχυμένη φύλαξή τους και όχι υπερσυγκέντρωσης παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα με τις ευλογίες της Τουρκίας.

Αυτή τη φορά στον Έβρο φτάνουν περίπου 400 αστυνομικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που θα αναλάβουν βάρδιες στη μεθόριο με έμφαση τις Καστανιές -όπου είχαν σημειωθεί τα επεισόδια Φεβρουαρίου – Μαρτίου- και τις Φέρες όπου πρόσφατα υπήρξε τουρκική κινητικότητα στο τουρκικό έδαφος.

Η ενίσχυση της φρούρησης των συνόρων έρχεται και ως συνέχεια της εκπεφρασμένης δυσαρέσκειας της Τουρκίας από το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει την κατασκευή του Φράχτη στα χερσαία σύνορα της και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι αυτός θα κατασκευαστεί εντός του ελληνικού εδάφους και ούτε καν πάνω στη συνοριογραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ζητήσει τις συντεταγμένες κατασκευής του νέου φράχτη χωρίς βέβαια να πάρει απάντηση, αφού αυτό δεν την αφορά, ενώ το ζήτημα σχολίασε και ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, και είπε χαρακτηριστικά ότι το θέμα που προέκυψε στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας “δεν είναι συνοριακή διαφορά” αλλά “τεχνικό ζήτημα”.

Σύμφωνα με τον Μ. Κωστίδη του ΣΚΑΪ, ο πρέσβης είπε ακόμα ότι “είμαστε σε στενή επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους μας από τότε που έγινε γνωστό το θέμα.