Μίνι καύσωνας και αφρικανική σκόνη σήμερα – Πού θα φτάσει τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 35 και τοπικά στην Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4, από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Ασθενείς και προς το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.