Ένοχοι κρίθηκαν οι βιαστές και δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν οι δύο βιαστές και δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη. Η δίκη ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της 15ης Μαΐου και η ετυμηγορία ήταν ομόφωνη.

Ο βιασμός και η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2018 στη Ρόδο.

Η Ελένη είχε εξαφανιστεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2018 και λίγες μέρες μετά το πανελλήνιο ήρθε αντιμετωπο με ένα ειδεχθές έγκλημα το οποίο διέπραξαν μάλιστα δύο νεαροί άνδρες ηλικίας 21 και 23 ετών.

Η Ελένη Τοπαλούδη που παρακολουθούσε το τέταρτο έτος των σπουδών της στη Ρόδο είχε βιαστεί, κατακρεουργηθεί και πεταχτεί στη θάλασσα ούσα ακόμη ζωντανή και έχουσα τις αισθήσεις της, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Αυτό άλλωστε κάνει το έγκλημα ακόμη πιο απάνθρωπο, αφού αν έστω και την τελευταία στιγμή είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενδεχομένως να είχε σωθεί.

Η δίκη που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες αποτέλεσε σημείο συνάντησης πολλών οργανώσεων που αγωνίζονται την παύση της βίας κατά των γυναικών, ενώ μετά και την ετυμηγορία ανοίγει μία δεύτερη συζήτηση σχετικά με το πόσος θα είναι τελικά ο χρόνος φυλάκισης των δύο δραστών, αφού με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα δύνανται να εξέλθουν της φυλακής σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα από το επιδικασθέν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τοπαλούδη καταγόταν από το Διδυμότειχο και ο πατέρας της Γιάννης ήταν επιφανής στην τοπική κοινωνία λόγω της ενασχόλησης του με τα κοινά, ενώ η μητέρα της Κούλα, έγινε αποδέκτρια πρωτοφανούς κύματος συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα.