Αλεξανδρούπολη: Με υπερμεγέθη σημαία και υπουργική παρουσία ο εορτασμός της 14ης Μαΐου

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έχει ανατρέψει πολλούς από τους σχεδιασμούς που είχαν γίνει για τον εορτασμό της 14ης Μαΐου φέτος, εν τούτοις αυτός δεν έχει ματαιωθεί εν συνόλω.

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, την προσεχή Πέμπτη 14 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη θα αναρτηθεί για δεύτερη φορά η υπερμεγέθης σημαία των 600 τ.μ. που είχε κατασκευαστεί από τον δήμο Διδυμοτείχου κι μερίμνη της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών είχε αναρτηθεί για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα του Έβρου, το 2018 (παλι στο πλαίσιο εορτασμού των Ελευθερίων). Η συγκεκριμένη σημαία έχει καταγραφεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως η μεγαλύτερη σημαία κράτους, ωστόσο αργότερα κατασκευάστηκαν και μεγαλύτερες (ελληνικές πάντα).

Η σημαία θα αναρτηθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης με τη βοήθεια ειδικού γερανοφόρου οχήματος στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης.

Εν τω μεταξύ, για τον εορτασμό της 100ης επετείου από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό θα βρεθεί στη Θράκη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κος Θεοδωρικάκος θα παρακολουθήσει τον εορτασμό της επετείου στην Κομοτηνή και ο σχεδιασμός προβλέπει μετάβασή του και στην Αλεξανδρούπολη αν και υπάρχει μία επιφύλαξη ως προς την τελική υλοποίησή του.

Θυμηθείτε εδώ την ανάρτηση της υπερμεγέθους σημαίας τον Μάιο του 2018 στο Πάρκο Αλτιναλμάζη:

https://www.facebook.com/reportal.gr/videos/1000786650077522/