Search
Close this search box.
Α ΕΛΜΕ Έβρου: “Το υπουργείο Παιδείας κάνει το μάθημα reality”

Ευθέως απέναντι στην πρόθεση του υπουργείου Παιδείας για την απ’ ευθείας μετάδοση των σχολικών μαθημάτων μέσω του διαδικτύου τάσσεται (και) η Α ΕΛΜΕ Έβρου, ζητώντας την άμεση απόσυρση της σχετικής τροπολογίας.

“Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν τη συγκεκριμένη τροπολογία:
1.Επειδή είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα και των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
2.Επειδή είναι απαράδεκτη από παιδαγωγική άποψη. Το μάθημα στην τάξη δεν είναι μια διάλεξη του δάσκαλου/καθηγητή, αλλά παράγεται σε μεγάλο βαθμό από την αλληλεπίδραση
μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών και των μαθητών μεταξύ τους. Κι αυτή η ζωντανή σχέση δεν μπορεί να βιντεοσκοπείται για κανέναν λόγο. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, δεν μαγνητοσκοπείται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Την ίδια στιγμή αφήνει ανήλικα παιδιά ανυπεράσπιστα μπροστά σε οποιονδήποτε «καλοθελητή»!”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση και στην οποία εκφράζεται η πεποίθηση ότι “το μάθημα γίνεται ριάλιτι”.

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν ακόμη ότι προετοιμάζουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 13 Μαΐου (στις 10.00 στα γραφεία της Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης και στις 11.00 στο Δημαρχείο) καθώς και ψέγουν το υπουργείο Παιδείας ότι “καταργεί την δια ζώσης εκπαίδευση”.