ΚαραντΙΝΑ: Οι κούκλες και οι ιστορίες τους βοηθούν το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης

Πριν από μερικές ημέρες, μιλήσαμε μέσα από το “R” για την ΚαραντΙΝΑ , την σελίδα του Facebook όπου κούκλες από νήμα και σύρμα αφηγούνται τις ιστορίες τους παίρνοντας αφορμές από την πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία ζούμε όλοι μας και δεν είναι άλλη από τη συνθήκη που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Θυμηθείτε εδώ

Κάθε μία από αυτές τις κούκλες αντιστοιχεί σε κάθε μία από τις μέρες που “μέναμε μέσα” αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου οπότε και επιβλήθηκε για πρώτη φορά το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας το οποίο έληξε τη Δευτέρα 04 Μαΐου.

Σε αυτές, θα προστεθούν άλλες επτά κούκλες για την πρώτη βδομάδα της άρσης των περιοριστικών μέτρων – για την πρώτη εβδομάδα της περιόδου κατά την οποία εφαρμόζεται το σχέδιο ΧΑΜ και νοηματοδείται από το σλόγκαν “μένουμε ασφαλείς”.

Όπως είπαμε και την προηγούμενη φόρα οι κούκλες αυτές έχουν ως στόχο να βοηθήσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη και πιο συγκεκριμένα, παιδιά. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, οι κούκλες αυτές θα βοηθήσουν το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, αφού προτρέπουν όσους και όσες τις υιοθετήσουν να κάνουν μία δωρεά στον συγκεκριμένο Οργανισμό.

Πώς μπορείς να υιοθετήσεις μία κούκλα

Για να αποκτήσει κανείς μία κούκλα χρειάζονται τρία βήματα:

  1. Μπαίνεις στη σελίδα ΚαραντΙΝΑ και επιλέγεις όποια φιγούρα σου αρέσει
  2. Δηλώνεις με μήνυμα στη σελίδα την προτίμηση σου και σου αποστέλλεται το IBAN στο οποίο πρέπει να γίνει η κατάθεση εντός 24 ωρών (το οποίο έχει υποδειχθεί από το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης)
  3. Στέλνεις φωτογραφία ή print screen το καταθετήριο (με αλλοιωμένα τα προσωπικά σας δεδομένα) και η κούκλα κατοχυρώνεται στο όνομά σου.

Η συμφωνία με το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης πλέον είναι οριστικοποιημένη και όλο το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί υπέρ του Χωριού μέσα από τη διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω (άλλωστε τα χρήματα δίνονται απ’ευθείας στο Χωριό, γεγονός που θα προκύπτει και από το ΙΒΑΝ).

Συνολικά θα διατεθούν 45 κούκλες και η ελάχιστη καταβολή για την απόκτηση καθεμιάς ορίζεται στα 15 ευρώ. Αν βέβαια ο δωρητής επιθυμεί να καταθέσει μεγαλύτερο ποσό, προφανώς είναι ευπρόσδεκτο. Κάθε κούκλα θα διατεθεί μαζί με την ιστορία της, όμως επειδή ο αριθμός τους είναι συγκεκριμένος θα τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση την ώρα/ημερομηνία αποστολής του μηνύματος και την συνέπεια στην κατάθεση.

Όλες οι κούκλες της ΚαραντΙΝΑς  πριν παραδοθούν στους τελικούς αποδέκτες τους θα εκτεθούν για μια και μοναδική φορά στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα θα σημάνουν την έναρξη της σεζόν στο θερινό κινηματογράφο “Φλοίσβο” που διαχειρίζεται η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Η έκθεση φυσικά θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19 και η ημερομηνία της θα αποφασιστεί από την Κινηματογραφική Λέσχη, η οποία θα κηρύξει και την έναρξη της καλοκαιρινής “κινηματογραφικής” χρονιάς (υπολογίζεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου).

Σημειώνεται ότι όσοι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται εκτός Αλεξανδρούπολης, θα επιβαρυνθούν και με τα έξοδα αποστολής. 

Και εδώ η ανάρτηση της δράσης από το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης: