Γιαλαμάς: Οι πυροβολισμοί των Τούρκων στο ποτάμι είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο

Ολοένα και πιο συχνά καταγράφονται περιστατικά, όπως αυτό που έκανε το γύρο το διαδικτύου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, λέει στο “R” ο πρόεδρος των συνοριακών φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Ο λόγος για το περιστατικό κατά το οποίο Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβόλησαν την ώρα που το μικτό Frontex- Ελλήνων περιπολούσε σε παραποτάμιο σημείο. Ο πυροβολισμός που ακούστηκε έθεσε σε συναγερμό τους συνοριοφύλακες – Έλληνες και ξένους- ενώ μετά το συμβάν έγινε αναλυτική αναφορά τόσο στις ελληνικές αρχές, όσο και στην κεντρική διοίκηση του Frontex.

“Τα είχαμε και πιο μπροστά αυτά τα περιστατικά, αλλά μετά την κρίση των Καστανεών -που προκάλεσαν οι Τούρκοι- έχουν αυξηθεί πάρα πολύ” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Γιαλαμάς, και εξηγεί ότι η προκλητικότητα των Τούρκων κινείται σε διάφορα επίπεδα -από πυροβολισμούς μέχρι ύβρεις- με μοναδικό στόχο οι περιπολούντες στην ελληνική πλευρά να χάσουν την ψυχραιμία τους. “Αυτό όμως δεν θα το πετύχουν, γιατί εμείς κάνουμε μόνο όσα ορίζουν οι νόμοι και οι διαταγές της υπηρεσίας” υπογραμμίζει ο κος Γιαλαμάς.

Το περιστατικό με τον πυροβολισμό έλαβε μεγάλη έκταση και στον Γερμανικό τύπο, καθώς τα δύο άτομα -μέλη του περιπόλου του Frontex, είναι Γερμανοί.