Αλεξανδρούπολη: “Γκρεμίζονται” πέργκολες, παρτέρια και λοιπές παράνομες κατασκευές από τα πεζοδρόμια

Την απόφαση απομάκρυνσης παράνομων κατασκευών από τα πεζοδρόμια και αντικειμένων (πέργκολες, παρτέρια κλπ), που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά, έλαβε και άρχισε να υλοποιεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Οι επαγγελματίες της εστίασης (κατά κύριο λόγο) είχαν λάβει επιστολή από το Δήμο να απομακρύνουν οι ίδιοι τα “εμπόδια” της προσβασιμότητας και μάλιστα εντός ορισμένης προθεσμίας και χθες 27/04 διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος που κατάληξε στην απομάκρυνση, όσων εμποδίων δεν είχαν απομακρυνθεί.

Ο έλεγχος συνοδεύτηκε και από μία “άσκηση προσβασιμότητας” στην οποία συμμετείχαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική κατά τον οποίο αποδείχτηκε ότι τα οχήματά τους μετά βίας μπορούν να διασχίσουν συγκεκριμένους πεζόδρομους ειδικά εντός του κέντρου της πόλης.

Στο κλιμάκιο που διενέργησε του ελέγχους, συμμετείχαν: ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, οι προϊστάμενοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εστιατορίων Καφέ – Μπαρ – Εστίασης Αλεξανδρούπολης Νίκος Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας  Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης.

Η καταγραφή και η απομάκρυνση των εμποδίων θα συνεχιστούν με την φροντίδα της Δημοτικής Αστυνομίας και το επόμενο διάστημα και οι έλεγχοι στο εξής θα είναι τακτικοί.