Επιστολή Μαυρίδη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Την ξανακαλεί στην Ορεστιάδα

Εστάλη τελικά η επιστολή του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία στην πασχαλινή της επίσκεψη στην Ορεστιάδα δεν έκανε καμία συνάντηση με θεσμικούς εκπροσώπους της Αυστοδιοίκησης. Εν πολλοίς, ο κος Μαυρίδης την ξανακαλεί στον Έβρο για να νιώσει “δια ζώσης την ακριτική μας φιλοξενία και τα ειλικρινή μας αισθήματα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Η επιστολή:

Λαμβάνω την τιμή, με την παρούσα επιστολή, ως Δήμαρχος της ακριτικής Ορεστιάδας να Σας συγχαρώ για την προ ολίγων ημερών επίσημη ανάληψη των ύψιστων καθηκόντων Σας.
Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Σ.Τ.Ε εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου, Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Εξοχότατη,
Η ανθρωπότητα βιώνει μια πρωτοφανή πανδημία, αντιμετωπίζοντας μια πρόκληση για το τέλος της οποίας όλοι προσευχόμαστε και ευελπιστούμε. Επιτρέψτε μου, όμως, να τονίσω ότι ο Δήμος Ορεστιάδας, οι συνδημότες μου, οι τοπικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, όλοι οι φορείς, αντιμετωπίσαμε παράλληλα και σχεδόν ταυτόχρονα μια απρόκλητη συνοριακή κρίση.
Σε αυτήν τη μάχη σταθήκαμε στο ύψος των ιδιαιτέρως απαιτητικών συγκυριών.
Η δική Σας επίσκεψη, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, στην πόλη της Ορεστιάδας και η παρουσία Σας στο Ε.Φ. 1 των Καστανεών, συμβόλισε την αναγνώριση, εκ μέρους της Πολιτείας, της εκπλήρωσης της δικής μας αποστολής, φυλάττοντας σύγχρονες Θερμοπύλες.
Επιτρέψτε μου, όμως, με αγάπη και ανυπόκριτη εκτίμηση να καταθέσω ότι δεν κατέστη εφικτό να Σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας προς το πρόσωπό Σας και τον θεσμό που υπηρετείτε.
Εξοχότατη Πρόεδρε,
Εκφράζω την ευχή και την επιθυμία να μας δοθεί στο προσεχές διάστημα η δυνατότητα αυτή, προσκαλώντας Σας, επίσημα, ως Δήμαρχος της Ορεστιάδας, να επισκεφτείτε το Δήμο μας και να νιώσετε δια ζώσης την ακριτική μας φιλοξενία και τα ειλικρινή μας αισθήματα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Χρόνια Πολλά! Χριστός Ανέστη!

Με εκτίμηση,

Μαυρίδης Βασίλειος

Δήμαρχος Ορεστιάδας
Πρόεδρος ΠΕΔ ΑΜ-Θ