Search
Close this search box.
Δ. Αλεξανδρούπολης: Ψηφίστηκε διά περιφοράς η ίδρυση της Δημοτικής Επιχείρησης Δ.Ε.Κ.Α. από το Δημοτικό Συμβούλιο

Την ψήφιση τελικώς από το δημοτικό συμβούλιο της ίδρυσης της Δημοτικής Επιχείρησης “Δ.Ε.Κ.Α.” επικοινωνεί με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης.

Ο κος Μιχαηλίδης αναφέρει τα εξής:

“Με δεδομένο την άρνηση της δημοτικής αρχής για την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ως εκ τούτου την απουσία διαλόγου, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της απόφασής του να δημιουργήσει αιφνιδίως και εν μέσω πανδημίας, μια ακόμη αμφιλεγόμενη δημοτική επιχείρηση, αντίγραφο προηγούμενων ζημιογόνων εταιρειών (ΔΕΠΕΑ, ΑΝΕΤΑ).

Από την σημερινή (23/04) ανάρτηση στη «διαύγεια», πληροφορηθήκαμε πως στο τελευταίο Δ.Σ. που έγινε δια περιφοράς (με απουσία διαλόγου), «κατάφερε» η δημοτική αρχή να μεταπείσει τους δύο δημοτικούς συμβούλους της ΑΝΑΣΑ, με αποτέλεσμα να αλλάξουν άποψη μέσα σε διάστημα 20 ημερών και να δώσουν αυτή την φορά έστω και οριακά την πλειοψηφία για την ίδρυση της νέας αμφιλεγόμενης Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης. 

Θυμίζω πως στο δημοτικό συμβούλιο στις 19/3/2020 είχε απορριφθεί  το συγκεκριμένο θέμα μια και το τελικό αποτέλεσμα είχε κριθεί από το γεγονός πως οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ήταν θετικοί υπέρ αυτής της απόφασης, αποτέλεσαν την μειοψηφία του Δ.Σ. σε ένα σύνολο 41 μελών του. Άξιο σχολιασμού ήταν και το γεγονός πως από την δημοτική παράταξη της «ΑΝΑΣΑ» οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, ενώ οι υπόλοιποι δύο μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της, ψήφισαν κατά.

Αυτό που όμως προκαλεί νέα σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση, είναι το γεγονός πως ενώ δύο εκ των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης έδωσαν τελικώς θετική ψήφο στην πρόταση του κ. Ζαμπούκη, δήλωσαν ρητά (όπως αναφέρεται στη «διαύγεια») πως «θα πρέπει να απαλειφθεί από τους σκοπούς της επιχείρησης η διαδικτυακή δημοτική τηλεόραση διότι είναι άκαιρη και το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο».

Τα ερωτήματα πλέον είναι πολλαπλά με τα σημαντικότερα να είναι τα εξής:

Α. Ποιο είναι το σκεπτικό των δύο δημοτικών συμβούλων της ΑΝΑΣΑ, οι οποίο άλλαξαν γνώμη σε σύντομο χρονικό διάστημα, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα υποθηκεύσει για τα επόμενα χρόνια τα οικονομικά δεδομένα του δήμου μας.

Β.Υπάρχει πλέον εγκυρότητα στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετά την επιμέρους ένσταση των δύο δημοτικών συμβούλων; Όφειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να αποσύρει το θέμα και να το ξαναφέρει με δύο πλέον ξεχωριστές εισηγήσεις;

Γ. Τι τελικώς προτίθεται να κάνει ο κ.δήμαρχος σε ότι αφορά το σκέλος της δημοτικής τηλεόρασης. Θα αλλάξει τον σκοπό της δημοτικής επιχείρησης αφαιρώντας αυτή την παράμετρο, για την οποία έχουν ακουστεί δημόσια πολλά πολιτικά σχόλια και από άλλους δημοτικούς συμβούλους παρά την θετική ψήφο τους;”