Search
Close this search box.
Από τη Δικαιοσύνη ξεκινά η επανακάμψη από το lockdown

“Η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα ξεκινάει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη, καθώς από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία, έμμισθα και άμισθα. Επίσης, ανοίγουν τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα, εκείνες των «συναινετικών προσημειώσεων». Σημειώνεται ότι για ελαχιστοποίηση των όποιων φαινομένων συνωστισμού η διαδικασία «συναινετικών προσημειώσεων» θα γίνεται μέσω των Γραμματειών, χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων”, είπε στην ενημέρωση των συντακτών στις 21 Απριλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κος Πέτσας είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται  “ένα σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα. Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη, και στοχευμένη, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Θα είναι μια δύσκολη άσκηση την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί”

Εκτίμησε ακόμη ότι από τα πρώτα καταστήματα που θα ανοίξουν θα μπορούσαν να είναι  μικρά καταστήματα λιανεμπορίου ενώ άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των σχολείων.

“Σε κάθε περίπτωση έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα” τόνισε.