Σαμοθράκη: Ξεκινούν τα βελτιωτικά έργα στο λιμάνι της Καμαριώτισσας

Ανήμερα του Πάσχα έφτασαν στη Σαμοθράκη ο πλωτός γερανός (βλ. φωτο) και οι φορτηγίδες που θα εργαστούν για το έργο αποκατάστασης του βάθους της λιμενολεκάνης του λιμανιού της Καμαριώτισσας.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί, η ανάγκη εκτέλεσης του οποίου επανήλθε στο προσκήνιο τον Αύγουστο του 2019, όταν η Σαμοθράκη είχε σοβαρό ακτοπλοϊκό πρόβλημα και ήταν τρομερά δύσκολο να βρεθεί πλοίο που να “χωράει” στο λιμάνι της.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εκσκαφής θα διασφαλίζεται η ομαλή εκτέλεση του κύκλου ελιγμών των μεγάλων επιβατηγών πλοίων στην Καμαριώτισσα και με το πέρας των συγκεκριμένων εργασιών, θα ξεκινήσουν τα έργα στον λιμενίσκο των Θέρμων όπου θα μεταφερθούν ο πλωτός γερανός και οι φορτηγίδες.

Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης είναι η απαρέγκλιτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος καθώς το έργο (της Καμαριώτισσας) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου, δεδομένου ότι “στις 06 Ιουνίου ξεκινά το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος”, όπως επεσήμανε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κώστας Χατζημιχαήλ.

Οι εργασίες ξεκινούν αύριο Τρίτη 21.04 και αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των απαραίτητων συνεννοήσεων, έγιναν μέσω τηλεδιασκέψεων λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν τα μέτρα καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων που επιβλέπει το έργο, στελέχη του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης, ο εκπρόσωπος της Zante Ferries και ο ανάδοχος του έργου. Από την πλευρά του Alexandroupolis Port Authority S.A. που είχε τον συντονισμό, συμμετείχε ακόμη ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΑ ΑΕ και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Οργανισμού.