Αλεξανδρούπολη: Και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας θα ακουστεί το αναστάσιμο μήνυμα

Όχι μόνο από τα μεγάφωνα όλων των ναών της πόλης, αλλά και στην μικροφωνική εγκατάσταση της λεωφόρου Δημοκρατίας θα μεταδοθεί το “Χριστός Ανέστη” το βράδι του Μεγάλου Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά το πέρας της λειτουργίας της Αποκαθήλωσης, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, κάλεσε για άλλη μία φορά τους πιστούς να ετοιμαστούν για την “ανάσταση στα μπαλκόνια”, δηλαδή επανέλαβε το κάλεσμα του προς όλους ώστε στις 23.45 το βράδι του Μ. Σαββάτου να βγουν στα μπαλκόνια κρατώντας κεριά -και “φορώντας τα καλά σας ρούχα”, είπε ο δεσπότης-, ώστε να υποδεχτούν το μήνυμα της Ανάστασης.

Μόνο στην Αθήνα φέτος το Άγιο Φως 

Εν τω μεταξύ, “έκλεισε” και ο σχεδιασμός για την άφιξη του Αγίου Φωτός φέτος στην Ελλάδα. Τελικά αποφασίστηκε ότι το Άγιο Φως θα μεταφερθεί μόνο στην Αθήνα και πουθενά αλλού – ούτε καν στη Θεσσαλονίκη για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός πιστών στα αεροδρόμια.

Το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα και θα μεταφερθεί στη Μητρόπολη Λαυρεωτικής, ενώ όσοι θα βρίσκονται στο αεροπλάνο της μεταφοράς δεν θα κατέβουν από αυτό, όταν φτάσουν στο Ισραήλ καθώς μετά θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί μέσα στο αεροπλάνο από ειδικό συνεργείο και θα φτάσει στην Αθήνα όπου φέτος για πρώτη φορά δεν θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά με μία πιο λιτή τελετή.