Χαρδαλιάς: Η κατάσταση στην Ξάνθη είναι εξαιρετικά κρίσιμη

Ο νομός Ξάνθης συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των υγειονομικών αρχών αναφορικά με τον κορωνοϊό στη Θράκη, αφού εκεί έχουν καταγραφεί έως τώρα 34 κρούσματα. Ένα εξ αυτών μάλιστα αφορά σε ένα βρέφος από τον οικισμό Δροσερό, ο οποίος κατοικείται ως επί το πλείστον απο Ρομα.

Το κρούσμα αυτό ήταν που προκάλεσε την επίσκεψη του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην Ξάνθη το απόγευμα της Παρασκευής, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη για την περαιτέρω διαχείριση της κατάστασης.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο κος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ξάνθη ως “εξαιρετικά κρίσιμη” και είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής προβληματίζει τις αρχές. Από σήμερα Δευτέρα, ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Δροσερό, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι διαθέσιμα από μεθαύριο Τρίτη και θα είναι αυτά που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις.

Σε πρώτη φάση πάντως, οι κάτοικοι του οικισμού καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, έως ότου πάρουν ακριβέστερες οδηγίες.

Εν τω μεταξύ, ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης παρατείνονται για μία εβδομάδα ακόμη.

Στο Δροσερό ζουν πάνω από 8.000 Ρομά, εκ των οποίων οι 3.000 είναι παιδιά.