Χαρδαλιάς: Κλειστές οι Εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Διευκρινίσεις επιχείρησε να δώσει στη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το θέμα των ανοικτων εκκλησίων τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κος Χαρδαλιάς επέμεινε ότι το Πάσχα οι Εκκλησίες θα είναι “κλειστές” και ότι θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι μας, ενώ αναφερόμενος στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που είδε το φως της δημοσιότητας χθες (08/04) που ανέφερε ότι οι Εκκλησίες θα είναι ανοικτές κάποιες ώρες ανα ημέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, είπε ότι αυτή αφορά τους Μητροπολίτες και όχι τον κόσμο.

Απαντώντας και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Νίκος Χαρδαλιάς απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκέντρωσης πιστών σε εκκλησίες τις ημέρες του Πάσχα.

«Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις. Κατευθύνσεις προς τους πιστούς. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας», είπε μεταξύ άλλων.