Κομμένες οι εκδρομές του Πάσχα φέτος – Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες

Πιο αυστηρά είναι πλέον τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Νικος Χαρδαλιάς. Έτσι, από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι 27/04 απαγορεύεται η άνευ λόγου κίνηση από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο (εφόσον δεν πρόκειται για μετάβαση στη μονιμη κατοικία) από την εθνική οδό, είτε από παραδρόμους.

Ο κος Χαρδαλιάς είπε ότι σε όλο το οδικό δίκτυο θα εγκατασταθούν κλιμάκια ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ, που θα ελέγχουν ενδελεχώς τους κινούμενους οδηγούς και στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας για 60 ημέρες και επιστροφή του οχήματος στον τόπο απο όπου ξεκίνησε.

Το ίδιο ισχύει και για τα νησιά, στα οποία δεν επιτρέπεται μετάβαση μη μόνιμων κατοίκων, ενω επίσης διακόπτεται και η μεταξύ τους συγκοινωνία με συγκεκριμένες εξαιρέσεις ειδικά για τα μικρά νησιά (οι κάτοικοι τους θα μπορούν να μετακινούνται σε μικρότερα νησιά για συγκεκριμένους λόγους – σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, γιατρό).

Από τον περιορισμό εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, στις Ένοπλες Δυνάμεις και δημοσιοι λειτουργοί, αλλά μόνο εφόσον κινούνται για λόγο που απορρέει από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

“Η οποιαδήποτε μετακίνηση προς τα νησιά δημιουργει προϋποθέσεις μετακίνησεις του ιού” δήλωσε ο κος Χαρδαλιάς, αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων.