Σαμοθράκη: Η Ύπατη Αρμοστεία έστειλε στο νησί 25 παλέτες υλικών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων

Το Λιμεναρχείο είναι τελικά ο παραλήπτης του “πακέτου” υλικών διαχείρισης και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σαμοθράκης, την οποία αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός Status Radio 94.2.

Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε ο ρ/σ, οι 25 παλέτες που μεταφέρθηκαν στο νηι περιείχαν “στρώματα, sleeping bags, ρουχισμό και είδη προσωπικής υγιεινής, όπως πετσέτες, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες”, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι κανείς -σε πολιτικό επίπεδο τουλάχιστον- δεν γνώριζε την επικείμενη αποστολή, η οποία ολοκληρώθηκε χθες 07/04.

Κατόπιν του ρεπορτάζ, ο δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι τα υλικά “προορίζονται για το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης,που χειρίζεται τις αφίξεις προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ανταποκρίθηκε σε πάγιο αίτημα του Λιμεναρχείου και απέστειλε είδη προστασίας και πρώτης ανάγκης.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι διανύουμε ένα ιδιαίτερα δύσκολο χρονικό διάστημα.Στα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω πανδημίας,ήρθαν να προστεθούν και καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία.Η διασπορά πανικού μόνο κακό μπορεί να κάνει στους κατοίκους του νησιού.
Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης τονίζουν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει,ούτε θα υπάρξει περίπτωση δημιουργίας χώρου υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σαμοθράκη και υπόσχονται ότι θα διαφυλάξουν με κάθε κόστος τα συμφέροντα των κατοίκων”.