Συμμετοχή της Λ. Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης στην κινητοποίηση για την Υγεία έξω από το ΠΓΝΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση συμμετείχε στη διαμαρτυρία έξω από την πύλη του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στηρίζοντας  την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής δράσης για την Υγεία.

Στη συνέχεια οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με επικεφαλής το Σάββα Δευτεραίο επισκέφθηκαν την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) , τη δομή «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και το «Πολυκοινωνικό» του Δήμου.

Χαιρετίζουμε κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δίνει τη μάχη ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού. Δηλώνουμε επίσης τη στήριξή μας  στο προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς και σ’ όλους εκείνους τους εργαζόμενους των κοινωνικών υπηρεσιών που καθημερινά φροντίζουν εκατοντάδες και χιλιάδες συνανθρώπους μας με κάθε κίνδυνο. Πιστεύουμε πως αξίζουν κάθε στήριξη σε μέσα και τρόπους προστασίας , αξίζουν ακόμη και ηθική στήριξη χωρίς ακραίες συμπεριφορές που τους μειώνουν.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, να ενώσουμε τις φωνές μας με την ΟΕΝΓΕ, τα σωματεία υγειονομικών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα απαιτώντας εδώ και τώρα:

     Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία.

    Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

Ταυτόχρονα απαιτούμε:

     Να ενισχυθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» με όλο το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα για να μπορεί να ανταποκριθεί τόσο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες όσο και στις ανάγκες της κοινωνικής πολιτικής για τις ευπαθείς ομάδες μετά την πανδημία.

     Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.