Συνοριοφύλακες Έβρου: “Ευχαριστούμε το Σύλλογο Αινήσιο Δέλτα”

Ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς τα μέλη του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα εκφράζουν με επιστολή τους οι Συνοριοφύλακες του Έβρου. Αφορμή για το ευχαριστήριο, αποτελεί το γεγονός ότι “η σθεναρή αντίσταση των γυναικών και ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα στην διαφύλαξη της ακεραιότητας των συνόρων, αν τις πρώτες κρίσιμες ώρες και ημέρες δεν είχαν στο πλευρό τους τα μέλη του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», τους ανώνυμους κατοίκους και ψαράδες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου”.

Ο λόγος φυσικά για τη μεταναστευτική πίεση που άσκησε η Τουρκία τον προηγούμενο μήνα και η οποία μπορεί να είχε ως επίκεντρο τις Καστανιές, αλλά τα “μέτωπα” ήταν πολλά σε όλη τη μεθοριακή γραμμή του Έβρου, με ένα από τα σημαντικότερα να εντοπίζεται στο Δέλτα του ποταμού, το οποίο ‘παραδοσιακά’ αποτελεί επιλογή των διακινητών που στέλνουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Ειδικά για τα μέλη του Συλλόγου “Ανήσιο Δέλτα”, οι Συνοριοφύλακες αναφέρουν: “ως γνήσιοι Ακρίτες, οι χρήστες των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου ανταποκρίθηκαν στο πατριωτικό τους καθήκον, συμμετείχαν εθελοντικά με αυταπάρνηση στην περιφρούρηση των συνόρων μας και προσέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους όσον αφορά την ιδιομορφία του ποταμού που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, καθώς κινούνται εκεί νυχθημερόν.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου και τα μέλη της, ως κάτοικοι του Ακριτικού Έβρου, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την συμβολή σας στον αγώνα διαφύλαξης των συνόρων της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.