Δ. Αλεξανδρούπολης: Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Πολυκοινωνικού ο Νίκος Ραπτόπουλος

Στη διάθεση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη έθεσε την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Πολυκοινωνικού, ο Νίκος Ραπτόπουλος. Μιλώντας στο τοπικό ραδιόφωνο Μαξιμουμ, ο κος Ραπτόπουλος υπονόησε ότι η παραίτηση αυτή ήταν κοινή συναινέσει αφού είπε: “έκανα μία συνάντηση με τον δήμαρχο που τη ζήτησα εγώ, την προηγούμενη ημέρα. Συζητήσαμε κάποια πράγματα για τη λειτουργία του Πολυκοινωνικού, διαπιστώθηκαν κάποια πράγματα που δεν είναι ανάγκη τώρα να τα πούμε γιατί βρισκόμαστε σε μία κατάσταση τώρα… θα έχουμε χρόνο να τα πούμε στο μέλλον. Και ο δήμαρχος –μετά τη συζήτηση- είπε σε αυτή τη φάση θα μπορούσε κάποιος άλλος να προσφέρει κάποια διαφορετικά πράγματα”.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας αυτής, ο κος Ραπτόπουλος είπε στον δήμαρχο “δήμαρχε εγώ υποβάλλω τη Δευτέρα το πρωί την παραίτηση μου για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα όπως εσείς πιστεύετε το Πολυκοινωνικό –αυτό βέβαια το εύχομαι- αλλά θα συνεχίσω να είμαι στην παράταξη δίπλα σας, να προσφέρω από όποιο μετερίζι εσείς πιστεύετε”.  

Ο Νίκος Ραπτόπουλος δηλώνει “παρών” καθώς όπως είπε “δεν θα παρατήσω μία παράταξη και ένα Δήμο που ο κόσμος εμπιστεύτηκε πριν από πολύ λίγο καιρό και να διαλέξω να φύγω” ενώ στις σκέψεις του περιλαμβάνεται μία συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, ώστε να γίνουν ομάδες γιατρών που θα επισκέπτονται τους δημότες της Αλεξανδρούπολης για κατ’ οίκον εξετάσεις, αλλά αυτή η πρόταση μένει να εγκριθεί από τη δημοτική αρχή.

Η επόμενη μέρα στο Πολυκοινωνικό και τα “ου φωνητά”

Τα ηνία του Πολυκοινωνικού αφ’ ης στιγμής παραιτήθηκε ο Νίκος Ραπτόπουλος, αναλαμβάνει η αντιπρόεδρος του Αλεξία Ποϊραζίδου, ωστόσο αυτό πιθανότατα θα διαρκέσει έως ότου οριστεί άλλο εκλεγμένο άτομο στη θέση του προέδρου.

Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λόγοι που οδήγησαν τον κο Ραπτόπουλο την παραίτηση και οι οποίοι δεν αποκαλύφθηκαν – τουλάχιστον προς το παρόν. Ο ίδιος είπε εν τούτοις ότι “διαπιστώθηκαν κάποια πράγματα που δεν είναι ανάγκη τώρα να τα πούμε γιατί βρισκόμαστε σε μία κατάσταση τώρα… θα έχουμε χρόνο να τα πούμε στο μέλλον” και ίσως τελικά να έχουν κάποια σημασία όταν γίνουν ευρέως γνωστά.

Εν τω μεταξύ, την παραίτηση του Νίκου Ραπτόπουλου σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης αναφέροντας μεταξύ άλλων: “την κρίσιμη στιγμή που οι δημότες πλήττονται από την πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση που επέφερε ο κορωνοϊός, η νέα δημοτική αρχή δείχνει αδύναμη, πέρα από κινήσεις εντυπωσιασμού, να διαχειριστεί με ουσιαστικό τρόπο τις κοινωνικές δομές του Δήμου της Αλεξανδρούπολης”.