SOS για δωρεές από το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης

Ίσως περισσότερο από ποτέ, αυτή την περίοδο το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου, σύμφωνα με όσα είπε στο “R” ο διευθυντής της Δομής της Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Βαφέας.

“Δεν θέλουμε μόνο χρήματα, αλλά και είδη” λέει ο κος Βαφέας, που εξηγεί ότι η κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορωνοϊού στερεί πλέον τη διάθεση αλλά και τη δυνατότητα από πολλούς να κάνουν δωρέες, οι οποίες όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το Χωριό.

Αυτή την περίοδο, οι ανάγκες εστιάζονται κυρίως σε αλλαντικά, τυροκομικά και χαρτικά ενώ πλέον με την κατάλληλη συνεννόηση, η δωρεά μπορεί να γίνει και χωρίς να χρειάζεται ο δωρητής να μεταβεί στη δομή που εδρεύει στο Αρίστηνο.

Την ίδια ώρα ο κος Βαφέας εξηγεί ότι “τα παιδιά αντέχουν στην καραντίνα” και σε αυτό εξυπηρετεί σημαντικά η χωροταξία, καθώς υπάρχει αυλή στην οποία μπορούν να βγαίνουν και να απασχολούνται για λίγη ώρα μέσα στην ημέρα.

Ένταξη στα μέτρα στήριξη ζητούν οι εργαζόμενοι των Παιδικών Χωριών SOS 

Τα Παιδικά Χωριά SOS ζητούν από την Κυβέρνηση, με σχετική επιστολή που απηύθυναν στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, να ανακουφίσει τους Φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας που παρέχουν φροντίδα και διαμονή σε παιδιά και εφήβους, εντάσσοντας τον ΚΑΔ 8790, στον οποίο ανήκουν, στις παρεμβάσεις ανακούφισης και στήριξης που έχει ανακοινώσει για χιλιάδες εργαζομένους και επιχειρήσεις. Ειδικότερα, ζητούν τη μετακύλιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών τους και τη στήριξη των εργαζομένων σε όσες δραστηριότητες αναγκαστικά αναστέλλονται αυτή την περίοδο, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, θεραπευτικές υπηρεσίες, διοικητικές λειτουργίες κ.ά.

Η Πολιτεία μπορεί άμεσα, χωρίς καμία επιχορήγηση, να στηρίξει το χώρο της Παιδικής Προστασίας, για να μπορέσουν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο να συνεχίσουν αδιάκοπα το κρίσιμο έργο τους για τα πιο ευάλωτα παιδιά.