Τζέφρι Πάιατ: “Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Αμερική”

Στις 25 Μαρτίου, 2020 ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt παρουσίασε το λογότυπο #USGreece2021 που θα χρησιμοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση για όλο τον προγραμματισμό της για την εορτασμό της 200ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και των ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνέντευξή του στο Mega TV, για το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Η Αναγέννηση των Ελλήνων», που διεξήχθη εξ αποστάσεως λόγω των περιορισμών ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid-19, ο Πρέσβης Pyatt είπε: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτά που έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια στις διμερείς μας σχέσεις … Ξεκινάμε τώρα να σχεδιάσουμε μια πραγματικά συναρπαστική ατζέντα για το μέλλον, επικεντρωμένη σε τομείς όπως η τεχνολογία, τομείς όπως η συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας στην στρατηγικά δυναμική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και με επίκεντρο τους δεσμούς μεταξύ των λαών, που είναι και αυτό που κάνει τη σχέση αυτή τόσο δυνατή”.

Περιγράφοντας το λογότυπο, ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι αναπαριστά τη “φλόγα της Δημοκρατίας”, έχει τα χρώματα από τις σημαίες των δύο χωρών, αλλά και φουτουριστική διάθεση, που σηματοδοτεί τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών και στο μέλλον.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης για την κοινωνική απόσταση ως απάντηση στην πανδημία Covid-19 και έχουν περιορίσει τις δημόσιες δράσεις. Η Πρεσβεία θα διατηρήσει αυτή τη στάση μαζί με τους ομολόγους της στην κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών, την εκπαιδευτική κοινότητα και πολλούς άλλους τομείς και προσβλέπουμε σε ένα υγιές κοινό μέλλον που θα περιλαμβάνει τις εορταστικές εκδηλώσεις της 200ετίας της Ελλάδας το 2021. Όπως είπε ο Πρέσβης στη συνέντευξή του στο Mega, «Μαζί θα το ξεπεράσουμε.»