Σε καθολική καραντίνα ο δήμος Ξάνθης – Αυστηροποιούνται τα μέτρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε μέρα από τις 20.00 το βράδι έως τις 08.00 το πρωί εφαρμόζεται πλέον στην Ξάνθη από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας ότι εφαρμόζονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους της Ελλάδας μεταξύ των οποίων η Ξάνθη και ο δήμος Μύκης (οι άλλοι τρεις είναι στην Καστοριά).

Σε αυτούς τους πέντε δήμους, εκτός από την απαγόρευση νυχτερινή κυκλοφορία οι πολίτες δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση ούτε των “αιτιών” εξόδου Β4, Β5 και Β6 (των εντύπων ή του sms στο 13033). Πιο συγκεκριμένα:

Β4 (φροντίδα ευπαθούς ατόμου): Αυτή την αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τα προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Β5 (συμμετοχή σε τελετή): Οι κάτοικοι των πέντε δήμων επιτρέπεται να συμμετέχουν μονο σε κηδεία και μόνο όσοι ειναι συγγενείς πρώτου βαθμού του θανόντος

Β6 (βόλτα κατοικιδίου): Οι κάτοικοι των πέντε δήμων μπορούν να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδια τους μόνο για 15 λεπτά και μόνο πέριξ της οικίας τους.

Η επιβολή του νέου μέτρου αποφασίστηκε λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου σε αυτούς τους πέντε δήμους είπε ο κος Χαρδαλιάς και κάλεσε τους κατοίκους τους να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες για τις επόμενες 14 μέρες και ει δυνατόν να μην βγουν καθόλου από το σπίτι.