Βόρειος Έβρος: Έλεγχο για όλους ζητούν οι κάτοικοι του οικισμού με το κρούσμα Covid-19

Όπως μετέδωσε το www.radioevros.gr, το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στο βόρειο Έβρο εντοπίστηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου στις 30 Μαρτίου και αφορά σε ηλικιωμένο άνδρα ηλικίας 87 ετών.

Ο ηλικιωμένος διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στην ΑΜΘ, όπου και νοσηλεύεται. Ωστόσο τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο, θέλουν τους κατοίκους του οικισμού να υποβάλλουν αίτημα καθολικού ελέγχου για το αν έχουν προσβληθεί από τον ιό καθώς δεδομένης της μικρής κοινωνίας, οι επαφές είναι στενότερες.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει απάντηση στο αίτημά τους -ή τουλάχιστον δεν έχει κοινοποιηθεί επίσημα- ενώ ούτε ο δήμος Διδυμοτείχου έχει κάνει δημόσιες ανακοινώσεις για τον εντοπισμό του κρούσματος, παρά μόνο την επισήμανση ότι “το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου ήταν έτοιμο για εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού” και παραπέμπει στις επίσημες ανακοινώσεις του νοσοκομείου, οι οποίες όμως δεν έχουν γίνει ακόμη.

Όσο για το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ασφαλείς πληροφορίες του “R” ότι δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση των νοσηλευομένων, ωστόσο η παροχή της επίσημης ενημέρωσης διεκόπη, άγνωστο γιατί.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν επίσης ότι έχει δοθεί ένα ακόμα εξιτήριο σε γυναίκα ασθενή που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό με καταγωγή από την Ξάνθη.