Σοβαρή καταγγελία ΚΚΕ: Δεν έγινε σωστή απολύμανση σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης με κρούσμα του ιού

Μια σοβαρή καταγγελία εν είδει ερώτησης προς του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για τη διαχείριση του κορωνοϊού στο στρατόπεδο Ζηση στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης “στρατευμένοι με επιστολή τους επισημαίνουν τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, διότι πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα, το στρατόπεδό τους είναι σε καραντίνα αφού όπως είναι γνωστό έχει εντοπιστεί σε αυτό κρούσμα κορωνοϊού.

Τονίζουν ότι στο στρατόπεδο δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα και μέσα, σχετικά με την προστασία των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού από την πανδημία του κορονοϊού. Επίσης δεν είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τον καθορισμό και την προετοιμασία χώρων κατάλληλων για την παραμονή σε καραντίνα των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού που θα προσβληθεί από κορωνοϊό.

Στην επιστολή επισημαίνουν ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι χώροι που έκανε υπηρεσία ο φορέας, αντί να κληθεί επαγγελματικό συνεργείο για την απολύμανση των χώρων, η διοίκηση του στρατοπέδου επέλεξε η απολύμανση να γίνει από φαντάρους, με χρήση χλωρίνης και παρά τα ερωτήματα που υπήρχαν προς τη διοίκηση του στρατοπέδου”

Όσο για την ερώτηση αυτή καθαυτή, έχει ως εξής:

  1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να χορηγηθούν σε επαρκή ποσότητα, είδη καθαριότητας και ατομικών αντισηπτικών υλικών και να τηρούνται οι κανόνες αποφυγής συγχρωτισμού των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων;
  2. Θα πάρει η κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρξει απολύμανση του στρατοπέδου από συνεργείο απολύμανσης;