Μέχρι οκτώ αεροπλάνα μπορούν να παρκάρουν στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Στο μισό έχουν μειωθεί οι πτήσεις που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης τις τελευταίες ημέρες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καθημερινά προσγειώνονται σε αυτό μια πτήση της Aegean και μία της Sky (και απογειώνονται αντίστοιχα) του δρομολογίου Αθήνα – Αλεξανδρούπολη – Αθήνα.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το αεροδρόμιο μένει ανενεργό, αφού πλέον λειτουργεί ως “πάρκινγκ” αεροσκαφών που έχουν καθηλωθεί στο έδαφος λόγω της μείωσης της αεροπορικής κίνησης παγκοσμίως ελέω κορωνοϊού.

Όπως λέει στο “R” ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης, “αυτή τη στιγμή βρίσκονται σταθμευμένα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης τρία αεροσκάφη τύπου air-bus της εταιρίας Ellinair, ενώ υπάρχει χώρος για άλλα πέντε, ώστε να μείνει χώρος και για την εξυπηρέτηση των τακτικών πτήσεων”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον και από τουλάχιστον άλλη μία εταιρία για χρήση θέσεων στάθμευσης του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, όμως η τελική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες. Η Ellinair πάντως έχει μισθώσει τις θέσεις επ’ αόριστον.