“Έκλεισε” ο προσφυγικός καταυλισμός απέναντι από τις Καστανιές

Στην Αδριανούπολη και μάλιστα σε κρατικές δομές της Τουρκίας βρίσκονται πλέον όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που επί ένα μήνα παρέμεναν στις Καστανιές επιχειρώντας να περάσουν στην Ελλάδα. Ο προσφυγικός καταυλισμός του Παζάρκουλε αποτελεί πλέον παρελθόν, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων anadolu, καθώς όσοι διέμεναν εκεί εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν διαπιστώνοντας ότι η Ελλάδα “δεν θα ανοίξει την πόρτα”.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει του τουρκικό πρακτορείο, οι διαμένοντες στον καταυλισμό εξέφρασαν φόβους και για την επιδημία του κορωνοϊού, ενώ στις Δομές που μεταφέρθηκαν θα υποβληθούν σε τεστ (λέει η Τουρκία).

Η μεταφορά τους έγινε με λεωφορεία της Επαρχίας Αδριανούπολης και σε αυτην ενεπλάκη και η υπηρεσία Μετανάστευσης της περιοχής, την οποία ενημέρωσαν για την πρόθεση τους οι αιτούντες άσυλο.

Πάντως, οι πληροφορίες από τις Καστανιές αναφέρουν ότι το βράδι της Πέμπτης εθεάθησαν μεγάλες φωτιές στην τουρκική πλευρά -στην περιοχή του καταυλισμού- ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας καταγράφηκαν για άλλη μία φορά στιγμές έντασης στον φραχτη.