Ν. Γκαρά : « Ο πατριωτισμός των αγωνιστών του 21 συνεχίζει να μας εμπνέει καθημερινά»

Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτέλεσε το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στην νεότερη ιστορία του ελληνικού έθνους.

Σήμερα τιμούμε τον αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.

Τιμούμε τους αγωνιστές του 21 που με τη θυσία τους διεκδίκησαν και κέρδισαν οριστικά το δικαίωμα ο λαός μας να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του.

Τιμούμε εκείνους που αγωνιστήκαν για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα σύγχρονο, φιλελεύθερο κράτος δικαίου, διαχρονικό πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας, πολιτισμού και εργατικότητας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολικό Μεσόγειο.

Η φετινή επέτειος μας βρίσκει όλους ενωμένους απέναντι σε μία πρωτόγνωρη κρίση. Η πανδημία του κορονοϊού εισέβαλε στις ζωές μας βίαια και τις άλλαξε άρδην.

Γιατροί, νοσηλευτές, άνθρωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του κρατικού μηχανισμού, με υψηλό αίσθημα πατριωτισμού και ευθύνης δίνουν αυτές τις ημέρες τη μεγάλη μάχη για όλους μας.

Την ίδια στιγμή η νευρική, προκλητική και επιθετική στάση της γείτονος το τελευταίο διάστημα, απαντήθηκε για μία ακόμη φορά με αποφασιστικότητα από τον αδιαπραγμάτευτο και ανυποχώρητο πατριωτισμό των ακριτών του Έβρου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας έδωσαν και δίνουν ηχηρές απαντήσεις σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.

Σήμερα οι Έλληνες εμπνεόμενοι από τον ανυστερόβουλο πατριωτισμό των αγωνιστών του 21, στέλνουν ένα μήνυμα ενότητας, πειθαρχίας, ελπίδας και αγώνα. Αυτό επιτάσσει το πατριωτικό καθήκον.

Χρόνια Πολλά, Υγεία και Δύναμη σε όλες και όλους.

 

Ν. Γκαρά

Βουλευτής Έβρου