Search
Close this search box.
Ελλάδα: 695 τα κρούσματα – 71 τα νέα του 24ωρου

Στα 695 έχουν φτάσει τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, 114 ασθενείς νοσηλεύονται και από αυτούς οι 35 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας με μέσο όρο ηλικίας τα 68 ετη.

Οι θάνατοι ανέρχονται στους 17 και τα εξιτήρια στα 29.

Κικίλιας: “Είναι η στιγμή που είμαστε στο ‘εμείς’ και όχι στο ‘εγώ'”

Σήμερα, Δευτερα 23/03 η ενημέρωση ξεκίνησε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό των όσων έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η κυβέρνηση αναφορικά με την καταπολέμηση του κορωνοϊού και της διασποράς του.

“Έχουν γίνει πάνω από 30 ασκήσεις ετοιμότητας του ΕΚΑΒ το προηγούμενο διάστημα, έχουμε ορίσει επικεφαλης τον Σωτήρη Τσιόδρα, στέλνουμε τα δεδομένα στην ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, εδώ και 2.5 μήνες συνεργαζόμαστε στενά με την Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε. και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας”, είπε ανάμεσα στα άλλα ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι έχουν γίνει προσλήψεις 176 γιατρών και 733 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και ότι έπονται εντός δεκαημέρου άλλες 2.000 (συνολικά).

Ζητούνται εθελοντές

Ο υπουργός υγείας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη που υπάρχει για εθελοντική στήριξη της προσπάθειας της κυβέρνησης, από άτομα που θα μπορούσαν να επιτελέσουν κάποιο ρόλο καθώς επίσης ευχαρίστησε και τους δωρητές προς το κράτος, είτε πρόκειται για άλλες χώρες, είτε για ιδιώτες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την προμήθεια υλικού και μέσων ατομικης προστασίας ειδικά για τα νοσοκομεία, κατα τις δηλώσεις του υπουργού οι καθυστερήσεις οφείλονται στον “πόλεμο που μαίνεται παγκοσμίως και καθυστερεί τις παραδόσεις λόγω των ελλείψεων”.