Σταθμός αιμοδοσίας στο κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Δ. Αλεξανδρούπολης

Σε δραματική έλλειψη αίματος έχουν οδηγήσει τη χώρα ο νέος κορονοϊός και τα έκτακτα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του. Η μετάγγιση αίματος και παραγώγων του είναι απαραίτητη για να κερδίσουν τον αγώνα για ζωή πολλοί συνάνθρωποί μας. Οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία ζουν χάρη στην προσφορά του αίματος σου και πρέπει να συνεχίσουν να μεταγγίζονται κανονικά.

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για να διευκολύνει τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να προσφέρουν αίμα, αποφάσισε τη δημιουργία αίθουσας αιμοδοσίας στον χώρο που προορίζεται για την λειτουργία της πινακοθήκης του δήμου Αλεξανδρούπολης. Βρίσκεται στον χώρο όπου ήταν η παλιά βιβλίοθήκη στην οδό Τζαβέλλα 6.

Οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι διστάζουν να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω φόβου αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, μπορούν από σήμερα Τετάρτη 18/3/2020 να δίνουν αίμα εκτός νοσοκομείου. Ο σταθμός θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο με ωράριο 8:30 πμ – 2:00 μμ, εκτός αργιών.

Οι υπηρεσίες αιμοδοσίας λαμβάνουν όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του νέου ιού SARS-CoV-19 και την προστασία της υγείας των αιμοδοτών.

Παράλληλα θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία της Αιμοδοσίας εντός του Νοσοκομείου.