Αλεξανδρούπολη: Ικανοποιημένος από την τήρηση των μέτρων ο Υπουργός Υγείας

Την ικανοποίηση του από την τήρηση των μέτρων και του σχεδιασμού πρόληψης της διασποράς και αντιμετώπισης του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εξέφρασε από την πρωτεύουσα του Έβρου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κος Κικιλιάς περιοδεύει στον Έβρο με τερματικό σταθμό τις Καστανιές, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνει στάση και στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

“Είμαι και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητη και όλο το προσωπικό για όλη την προσπάθεια που κάνουν. Θέλω να εξηγήσω σε όλο τον κόσμο ότι οι επόμενες μερες και βδομάδες είναι κρίσιμες και ότι πρέπει να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού” δήλωσε έξω από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο κος Κικίλιας καθώς η είσοδος σε αυτό απαγορεύεται αυστηρά και επιτρέπεται υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Φυσικά, της απαγόρευσης δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι δημοσιογράφοι.

Διδυμότειχο και Καστανιές στο πρόγραμμα 

Τελικός προορισμός του υπουργού είναι οι Καστανιές, καθώς όπως είπε “ο νομός και αυτή η περιοχή έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξία για εμάς και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο βρίσκομαι σήμερα στο νομό. Καταλαβαίνουμε ότι αντιμετωπίζει δύο κρίσεις μαζί και θέλω να πω ότι όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει αυτό και όλη η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια σας εδώ πέρα”, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περάσει και απο το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Παραμένει “φρούριο” το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 

Εν τω μεταξύ για να μπει κανείς στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, προϋποτίθεται κάποιος πολύ σοβαρός λόγος ή ειδική άδεια. Όλοι οι προσερχόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα -ακόμη και οι εργαζόμενοι σε αυτό- θερμομετρώνται πριν εισέλθουν, ενώ οι μη εργαζόμενοι πρέπει να εξηγήσουν και να αιτιολογήσουν το λόγο τις επιχειρούμενης επίσκεψης.

Οι δε συνοδοί είναι πλέον γνωστό ότι φέρουν ειδικό καρτελάκι, χωρίς το οποίο δεν μπορούν να μπουν μέσα, ενώ στις περιπτώσεις που οι ασθενείς είναι αυτοεξυπηρετούμενοι, προτιμάται να μην έχουν συνοδό.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί κανένα θετικο κρούσμα του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αν και έχουν εξεταστεί δείγματα από όλη τη Θράκη.