Ο Φώτης από την Αλεξανδρούπολη κάνει αγγλικά με τηλεκπαίδευση λόγω κορωνοϊού!

Η απόφαση της κυβέρνησης για τη εφαρμογή των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, μπορεί εκ πρώτης όψεως να προκάλεσε μία παγωμάρα, πλην όμως οι κοινωνίες του 2020, οφείλουν να επιδεικνύουν προσαρμοστικότητα στις συνεχώς εναλλασσόμενες συνθήκες.

Μεταξύ των μέτρων που εφαρμόζονται είναι και η διακοπή λειτουργίας των σχολείων και των φροντιστηρίων για 14 ημέρες (με πρώτη μέρα την 11η Μαρτίου), με στόχο να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι καθώς μπορεί να μην νοσούν εύκολα από τον Covid-19, αλλά είναι σημαντικοί πολλαπλασιαστές του ιού καθώς συγκεντρώνουν μεγάλο ιικό φορτίο.

Από την άλλη πλευρά, και ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά και αναζητούνται τρόποι αναπλήρωσης των χαμένων ωρών, ορισμένα φροντιστήρια εφαρμόζουν ήδη τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης!

Στο βίντεο που βλέπετε, πρωταγωνιστεί ο Φώτης. Ο Φώτης ζει στην Αλεξανδρούπολη και είναι μαθητής της Γ Δημοτικού. Το σχολείο του Φώτη είναι κλειστό -όπως όλα- όμως τα μαθήματα των αγγλικών του, τα παρακολουθεί κανονικά! Το φροντιστήριο στο οποίο φοιτά έχει εφαρμόσει ήδη μία μέθοδο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά την οποία η τάξη μεταφέρεται στο ίντερνετ και οι μαθητές συμμετέχουν κανονικά από το κινητό τηλέφωνο των γονιών τους ή από κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή (laptop, tablet, ηλεκτρονικό υπολογιστή).

Αυτό σημαίνει ότι ο Φώτης και οι συμμαθητές του θα ολοκληρώσουν κανονικά τη διδακτέα ύλη της χρονιάς, άσχετα με το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να μείνει το φροντιστήριο κλειστό. Ιδού: