Έκτακτη ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα, των Αντιδημάρχων, της Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, όλων των Προϊσταμένων Διευθύνσεων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης συζητήθηκαν τα νεότερα δεδομένα για τη μείωση της διασποράς του νέου ιού Covid-19 και τη λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων.

Συγκεκριμένα:

1.Προκρίθηκε η εξυπηρέτηση των δημοτών με τηλεφωνική επικοινωνία για να λαμβάνουν οδηγίες και με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την υποβολή αιτήσεων, ώστε να αποφεύγονται κατά τον δυνατόν οι επισκέψεις στα γραφεία των δημοτικών καταστημάτων. Ειδικότερα, παρακαλούνται όλοι οι δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης όπως αποφεύγουν έως και την 10-04-2020, την προσέλευση στο Δημαρχείο για διεκπεραίωση των συναλλαγών τους (πληρωμή παραβάσεων Κ.Ο.Κ., πληρωμές ωδείου, εικαστικών κ.λ.π.).

Εξαιρούνται από τα παραπάνω οι περιπτώσεις οι οποίες δεν επιδέχονται αναβολή όπως:

  • νέες ηλεκτροδοτήσεις ή αλλαγή χρήσεως ακινήτων από ΔΕΔΔΗΕ,  βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ,
  • παραβάσεις Κ.Ο.Κ. που το τμήμα Τροχαίας αφαίρεσε πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων,
  • πληρωμή ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών προς τον Δήμο.

2.Παρατείνεται η διόρθωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων σύμφωνα με το αρ. 51 του Ν.4647/2019 μέχρι την 30-06-2020. Υπενθυμίζουμε ότι οι διορθώσεις τ.μ. μπορούν να γίνουν και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.tetragonika.govapp.gr με την χρήση των κωδικών taxisnet.

3.Οι νέες κάρτες στάθμευσης θα δίδονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας  και μόνο του αρμόδιου υπαλλήλου με την/τον κάτοχο της κάρτας, από το γραφείο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, επί της οδού Μπουμπουλίνας 12 (στοά παλαιού δημαρχείου έναντι Κ.Ε.Π. τηλ. 25513 50071), από τις 12.00 έως και τις 14.00.

4.Αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στις Φέρες και την Αλεξανδρούπολη και οποιαδήποτε δραστηριότητα με συναφές αντικείμενο σε κάθε κοινόχρηστο χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

5.Διακόπτεται η λειτουργία υπηρεσιών του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα:

  • Διακοπή λειτουργίας Κοινωνικών Φροντιστηρίων
  • Διακοπή λειτουργίας ιματισμού και οικιακού εξοπλισμού
  • Διακοπή λειτουργίας Ομάδων Γυναικών Δημιουργικής Απασχόλησης
  • Διακοπή λειτουργίας Κ.Δ.Α.Π. Αλεξανδρούπολης και Φερών
  • Διακοπή συγκεντρώσεων διαφόρων ομάδων που δραστηριοποιούνται σε χώρους του Πολυκοινωνικού

6.Διακόπτονται τα δρομολόγια του λεωφορείου από Αλεξανδρούπολη προς Κίρκη και Συκορράχη για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

7.Ενημέρωση και υποστήριξη των εργαζομένων από τον Ιατρό Εργασίας.

8.Σχολαστική και συστηματική απολύμανση των απορριμματοφόρων.

Καθώς η επιδημία εξελίσσεται είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε σε προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, εφαρμόζοντας με πειθαρχία και υπευθυνότητα τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της Ελληνικής Κυβέρνησης.