Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η εκπαιδευτική Ημερίδα του Δρομέα Θράκης

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η 2η Εκπαιδευτική Ημερίδα του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στο επιμελητήριο Έβρου, το περασμένο Σάββατο. Την Ημερίδα υποστήριξαν οι δρομικές ομάδες-σύλλογοι: Λύκοι Κεχαγιόγλου, Rodopi Runners, Beer Runners, Σύλλογος Δρομέων Ορεστιάδος, OSB Endurance Team, ενώ την επιμέλεια είχε το Δίκτυο Ορφέας.

Παρά την δύσκολη συγκυρία λόγω γεγονότων και κορωνουιού, περίπου 100 δρομείς απ’ όλη τη Θράκη “ρούφηξαν” χρήσιμες γνώσεις από τον γνωστό προπονητή δρόμων αντοχής και καθ.φ.αγωγής, Δημήτρη Τζεφαλή.

Το θέμα της παρουσίασης ήταν: «Υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε το τρέξιμο μας; 

Μικρές συμβουλές για να τρέχουμε πιο εύκολα και σωστά».

Ο Ομιλητής Δημήτρης Τζεφαλής, παρουσίασε την ορθή τεχνική του τρεξίματος στις μεγάλες αποστάσεις, σύμφωνα με τις νεότερες έρευνες και πώς αυτή μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις μας, λιγοστεύοντας παράλληλα της πιθανότητες τραυματισμών μας. Στην συνέχεια απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Ο Δημήτρης Τζεφαλής είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος του Α.Π.Θ., υποψήφιος MSc, προπονητής δρόμων αντοχής του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Δράμας (Σ.Κ.Α.Δ.) και της ομάδας OSB Endurance Team. Επίσης είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις” που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2018 από τις εκδόσεις Sportbook.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τιμήθηκε από τον ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ για την μεγάλη του προσφορά στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος της Αλεξ/πολης και όλης της Θράκης, ο Απόστολος Γκάτζιος. Ένας δρομέας υπόδειγμα ήθους και πρότυπο για εκατοντάδες άλλους δρομείς.

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, φυσικά τίμησε και τον ομιλητή Δημήτρη Τζεφαλή, ενώ μοίρασε σε όλους παρεβρισκόμενους το αναλυτικό καλεντάρι αγώνων δρόμου, όλης της περιφέρειας.