Με νερό ψέκασε το τρακτέρ στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές

Νερό είχε μέσα στο δοχείο που είχε προσαρτημένο το τρακτέρ που χθες έγινε viral στο διαδίκτυο, μέσα από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε και το έδειχνε να ψεκάζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η απάντηση ήρθε μέσα από ένα post της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ για τα περιφερειακά ΜΜΕ Έλενας Σώκου, η οποία έγραψε: “Δεν ρίξαμε κανένα φυτοφάρμακο με αγροτικό όχημα! Φωτιές σβήνουμε! Εκεί που άλλοι τις άναβαν! Με νερό. Κανονικό, απλό νερό!”

Με το συγκεκριμένο post στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η συγκεκριμένη απάντηση, η κα Σώκου θέλησε να δώσει και μία απάντηση στα διάφορα fake news που έχουν δει αυτές τις ημέρες το φως της δημοσιότητας, γράφοντας:

“Όλες αυτές τις ημέρες που είμαι στα σύνορα και βλέπω τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών αλλά και των πολιτών, των συλλόγων, των γυναικών, των αγροτών, με υπερηφάνεια και δίχως καμία κούραση, απαντώ σε οποιοδήποτε νέο σενάριο σκαρφίζεται η τουρκική προπαγάνδα. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ όμως να απαντώ σε ψευδείς ειδήσεις που αναπαράγουν με μεγάλη ευκολία και χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας, συγκεκριμένοι κομματικοί κύκλοι. Δεν αντέχω, και ως Εβρίτισσα, να προσβάλει για μικροκομματικούς λόγους και ανεπίκαιρα ευκαιριακά οφέλη, κάθε στέλεχος ή μέσο που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Όχι κύριοι! Δεν σκοτώσαμε κανέναν στον Έβρο! Δεν συμπεριφερθήκαμε απάνθρωπα σε κανέναν ταλαίπωρο άνθρωπο! Δε φυλάμε καμία βίλα με καμία πισίνα! Δεν πυροβολήσαμε κανέναν αστυνομικό! Δεν ρίξαμε κανένα φυτοφάρμακο με αγροτικό όχημα! Φωτιές σβήνουμε! Εκεί που άλλοι τις άναβαν! Με νερό. Κανονικό, απλό νερό! Ξέρουμε τις συνθήκες και ξέρουμε τον ρόλο μας! Τα σύνορά μας προστατεύονται με κανόνες δικαίου. Όχι από εμάς. Στρατός και Αστυνομία φυλούν τα σύνορα! Και οι πολίτες συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης. Βοηθούμε. Με κάθε μέσο. Με όλη μας την ψυχή. Και με την απαραίτητη ανθρωπιά Που μαντέψτε. Δεν είναι χαρακτηριστικό αριστερό μόνο! Με ανθρωπιά και λεβεντιά προστατεύουμε τα σύνορά μας για να μπορείτε και εσείς σε μια ελεύθερη και προστατευμένη χώρα να λέτε ότι θέλετε! Όχι όμως εις βάρος ενός ολοκλήρου τόπου!“.