Αλ. Τσίπρας: “Αυτονόητη κίνηση το κλείσιμο των συνόρων”

Τη διάθεση του να επισκεφτεί τον Έβρο ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίοειδήσεων  του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό ζήτημα και δη στην κριση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στον Έβρο, και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λειτουργεί χωρίς σχέδιο και χωρίς διεκδικητικη διαθέση απέναντι στην Ευρώπη.

Ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι και η δική του κυβέρνηση έκανε λάθη όταν διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση του 2015, πλην όμως δεν επεκτάθηκε σε αυτά καθώς η παρουσιάστρια του δελτίου εξετρεψε την κουβέντα σε άλλη ατραπό. Παράλληλα ο κος Τσίπρας καταδίκασε τη στάση της Τουρκίας και δεσμεύτηκε να “βάλει πλάτη” στην κυβέρνηση όταν διαπιστώσει ότι όντως εφαρμόζει σχέδιο διαχείρισης της κρίσης.

“Βεβαίως να πάω μαζί με τον πρωθυπουργό να πείσουμε τις τοπικές κοινωνίες να δεχτούν εγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα” είπε μεταξύ άλλων ο κος Τσιπρας διερωτωμενος μάλιστα και για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ενόψει της κατάστασης που επικρατεί στον Έβρο και τα νησιά. Ωστοσο παρατήρησε ότι ήταν “αυτονόητη κίνηση” το κλείσιμο των συνόρων απέναντι στην ακραία στάση της Τουρκιας και διερωτήθηκε “τι θα γίνει με τα νησιά”.

Τέλος εξέφρασε και την ανησυχία του από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει το νόμο στα χέρια των κατοίκων που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο την προσφυγική κρίση.