Μέρκελ: Απαράδεκτο να χρησιμοποιεί ο Ερντογάν τους πρόσφυγες

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη αυτή την επιλογή του Τούρκου προέδρου.

Αυτό είναι το πρώτο σχόλιο που κάνει η καγκελάριος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που προκάλεσε η απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τις πύλες προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με συνέπεια χιλιάδες άνθρωποι να συγκεντρωθούν στα ελληνικά σύνορα.

«Κατανοώ ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη πρόκληση σε ό,τι αφορά την Ιντλίμπ. Παρόλα αυτά, για εμένα είναι απαράδεκτο ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν εκφράζουν αυτή τη δυσαρέσκεια μέσω του διαλόγου με την ΕΕ, αλλά το κάνει στην πλάτη των προσφύγων. Για εμένα, αυτός δεν είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε», είπε η Μέρκελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι η ΕΕ και η Άγκυρα πρέπει να ξαναρχίσουν τις συζητήσεις για τη συμφωνία για το προσφυγικό, ενώ σημείωσε ότι η Γερμανία είναι ανοιχτή στο να στηρίξει την Τουρκία σε διμερές επίπεδο.

 

lifo.gr