Κήποι: Ανοιχτό το τελωνείο, αλλά η αναμονή είναι πια πολύ μεγάλη

Ανοιχτό παραμένει το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, το οποίο συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να αποκλειστεί και αυτό ως ένα ακόμη μέτρο πίεσης προς την Τουρκία για να πάψει να κατευθύνει μετανάστες και πρόσφυγες στη μεθόριο του Έβρου.

Παρ’ όλα αυτά η κίνηση στο τελωνείο των Κήπων, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη συνοριογραμμή προβληματίζει πλέον τους οδηγούς των φορτηγών, τα οποία έχουν αρχίσει να δημιουργούν μεγάλες ουρές στην αναμονή.

“Περιμένουμε τώρα να προχωρήσει η σειρά, να μπούμε από την άλλη μεριά. Περιμένουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο”, είπε στο “R” ο Αράπ Μεχμέτ Αχμέτ, που χθες (Κυριακή) περίμενε για πολλές ώρες στην αναμονή, εξηγώντας ότι σε κανονικές συνθήκες ο μέσος χρόνος αναμονής στο τελωνείο είναι περίπου μία ώρα.

“Μπορεί να μην προλάβω να ξεφορτώσω σήμερα”, είπε επίσης και συμπλήρωσε ότι “δεν βλέπω να είμαι σήμερα το βράδι εκεί, οπως θα έπρεπε να είμαι” για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “όπως φαίνεται θα χάσουμε μέρες”.