Άνθιμος Αλεξανδρούπολης: “Στις Καστανιές κηδέψαμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο”

Στο τελωνείο των Καστανεών βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης. Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος σχολίασε: «Οι Έλληνες μέχρι τώρα δείξαμε σε όλο τον κόσμο την παραδοσιακή μας φιλοξενία. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί δείξαμε την πνευματικότητα μας. Όμως η έκταση της πατρίδος μας είναι πολύ μικρή για να χωρέσει όλη αυτήν την ευρωπαϊκή ανηθικότητα. Δυστυχώς στα νερά του Έβρου ποταμού πνίγεται με την ανοχή κάποιων Ευρωπαϊκών κρατών το όραμα των Ζαν Μονέ, Ρούπερτ Σουμάν, Αλτιέρο Σπινέλη και της Σιμόν Βέιλ. Οι μητροπολίτες της περιοχής πήγαμε να τελέσουμε την κηδεία του κοινού ευρωπαϊκού οράματος και κεκτημένου»

Εν τω μεταξύ στο σημείο της επίσκεψης, του 4 εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, που δήλωσε: “Είμαστε όπως βλέπετε οι 4 μητροπολίτες της Θράκης, ο Άγιος Διδυμοτείχου ο οποίος είναι ο ποιμενάρχης της περιοχής, ο Άγιος Αλεξανδρούπολης, ο Άγιος Μαρωνείας και η ταπεινότητα μου.

Ήρθαμε σήμερα εδώ να δώσουμε τις ευχές μας, αλλά και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο στρατό, την αστυνομία την πυροσβεστική, τους δημάρχους εδώ της περιοχής αλλά και στο λαο για τον αγώνα τον οποίον δίνουν αυτές τις μέρες για να διαφυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας μας”, διαπιστώνοντας επίσης και το “ακμαιότατο” των δυνάμεων αποτροπής.